Muğla Haberleri

1-7 MART DEPREM HAFTASI BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Muğla İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile ‘Afet Farkındalık’ standı kuruldu.Muğla’nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı’nda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Muğla İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile ‘Afet Farkındalık’ standı kuruldu.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı’nda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla AFAD Muğla İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personellerinin de katılımıyla ‘Afet Farkındalık’ standı kuruldu.

Program kapsamında AFAD Muğla İl Müdürlüğü personelleri tarafından vatandaşlara deprem ve diğer afetlerle ilgili bilgilendirmek için el broşürü dağıtılırken, afet durumları için tam donanımlı araç ile de uygulamalı olarak bilgilendirme yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından ise vatandaşlar deprem öncesi, anı ve sonrası ile ilgili bilgilendirilerek, olası durumlarda kullanılan ekipmanlar ile ilgili tanıtım gerçekleştirildi.

Programda, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın önceki görevlerine ait resim sergisi de yer aldı.

AFAD Muğla İl Müdürlüğü tarafından program kapsamında, “1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Sınırsızlık Meydanı’nda Muğla ilimizin güzide insanlarına afet farkındalığını hatırlatmak adına stant açtık. Bu standımızda içinde çantaların olduğu, çantaların da içerisinde broşürleri olduğu, deprem anında ne yapmaları gerektiğini gösteren belgeleri hediyeleri takdim ediyoruz. Muğla merkez ve tüm ilçelerimizde stantlarımızı kurduk ve belli zamanlarda bilgilendirmelere devam edeceğiz” şeklinde bilgilendirme yapıldı.