Toksöz’den Günay’a: “İspat edemediği takdirde Yatağan Belediye Başkanı yalan söylüyordur”

Toksöz’den Günay’a: “İspat edemediği takdirde Yatağan Belediye Başkanı yalan söylüyordur”
 MUHABİR
Yatağan’da görevi devreden belediye başkanı Mustafa Toksöz, mevcut belediye başkanı Mesut Günay tarafından yapılan borç açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Toksöz, “İnsanlar eserleriyle anılır diyoruz. Biz hizmeti Yatağan halkına yaptık. Sizlere yapmadık. Tabelaları sökseniz de insanlar eserleriyle anılacak. Söylenen yalanları kamuoyuna arz ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yatağan’da görevi devreden önceki dönem belediye başkanı Mustafa Toksöz, görevi devralan belediye başkanı Mesut Günay’ın borç açıklamasını değerlendirdi.

Toksöz, Mesut Günay tarafından kamuoyuna duyurulan borç açıklamasının gerçeği yansıtmadığı söyledi.

“BIRAKTIĞIMIZDA İSE BÜTÇEMİZİN 3’DE 1’İ BİR BORÇLA DEVRETTİK”

Göreve geldiklerinde belediye bütçesinden 3 katı fazla borç olduğunu belirten Toksöz görevi devrettiklerinde ise bırakılan borç miktarının belediye gelirinin 3’de 1’i kadar olduğunu kaydetti, “Yapılan açıklama üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Birincisi bütçe nereden nereye diyoruz. Yatağan Belediyesi’ne geldiğimizde 1 yıllık bütçesi yaklaşık 24 milyon olan bir belediye aldık. Yaklaşık 60 milyon lira da borcu vardı. Biz 5 yıl sonra bıraktığımızda 405 milyon lira sadece 1 yıllık geliri oldu. 24 milyondan 405 milyon liraya çıkardık. Borcumuzda 143 milyon lira oldu. Bu borçlar da yıllara sari olarak ödenmesi gereken borçlar. 2028-2030 yılına kadar olan borcumuz. Aldığımızda bütçemizin 3 misli fazla borcumuz vardı. Bıraktığımızda ise bütçemizin 3’de 1’i bir borçla devrettik. Biz geldiğimizde de rahmetli Haşmet Başkan hakkında ‘şu kadar borcu var, şu kadar borç bıraktı’ gibi bir polemiğe girmedik.” Diye konuştu.

“BU ARAÇLARIN HEPSİ MUSTAFA TOKSÖZ’ÜN MALI DEĞİL, YATAĞAN BELEDİYESİ’NİN MALIDIR”

Toksöz, Yatağan Belediyesi’ne alınan araçların “hibe” olarak yapıldığını ifade ederek alınan araçların Yatağan Belediyesi’nin envanterinde bulunduğunu söyledi, “Yapılan açıklamalara baktığımızda belediyeye 23-24 tane araç alındığı söyleniyor. Bir, iki tanesinin belediye bütçesinden alındığını geri kalanının hibe olarak geldiği söyleniyor, doğrudur. Hibe olarak gelenlerinde geliş şekli şu şekildedir; Hibeyi bulursunuz, para Yatağan Belediyesi’ne yatar, siz hangi kurumdan alacaksanız, devlet malzeme ofisine parayı yatırır, oradan aracı alırsınız. Şeffaf, düzgün bir belediyecilik yapacağını söyleyen belediye başkanımızı her yıl kaç tane araç aldığını, kaç metrekare taş döşediğini, kaç tane düğün salonu yaptığını, özellikle her yıl yaptığı açıklama da bekliyoruz. Özellikle seçimden 25 gün önce sıfır çöp kamyonu alınıp belediyenin envanterine girmiştir. Kamuoyunda söylendiği gibi ‘araçlar oraya verildi, buraya verildi, mermer fabrikasına verildi, Seydikemer’e Kavaklıdere’ye verildi’ böyle bir şeyin olmadığını kendi de dün ki ifadesinde beyan etmiştir. Bu araçların hepsi Mustafa Toksöz’ün malı değil, Yatağan Belediyesi’nin malıdır. Bugün makam aracı olarak bindiği araçta dahil alınan araçlar ortadadır. Hibeye karşıysa Belediye Başkanımız makam aracı da dâhil her aracı tekrar hibe edilen yere geri gönderebilir.” Dedi.

“İSPAT EDEMEDİĞİ TAKDİRDE YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANI YALAN SÖYLÜYORDUR”

Yapılan düğün salonlarının “Bakanlık ve Valilik desteğiyle yapıldı” iddiasını değerlendiren Mustafa Toksöz, bu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti, “Yine düğün salonlarıyla ilgili açıklaması var. 45 tane düğün salonu, rahmetli Başkandan kalan düğün salonlarımız var. Bu düğün salonlarının yemekhane ve bulaşıkhaneleri büyütmeleri dâhil 45 tane salon yaptık. İfadelerin de şunu diyor, “Bakanlık ve Valilik kanalıyla yapılmıştır.” Bütün envanterler elindedir. Bir tek delikli kuruş bakanlık ve valilikten alındıysa bunu ispat etmeye davet ediyorum. İspat edemediği takdirde Yatağan Belediye Başkanı yalan söylüyordur.”

“BUGÜNKÜ DEĞERİ 200 MİLYON LİRADAN FAZLADIR”

Mesut Günay’ın arazi satışlarının değerlerini açıkladığını ancak alınan yeni arazilerinin değerini açıklamadığını kaydeden Toksöz, detayları duyurdu, “Yine 73 tane arazi satışı yapıldığı söyleniyor, doğrudur. Belediye arazi satışı yapmıştır. Satış yapılması gereken yerler vardır. Yine konut arazi arazisi olarak Ahmet Necati Özdemir zamanında Esentepe’de üretilmiş yerler vardır. Bunlar vatandaşın konut yapması için daha önceden satılmıştır. Biz de kalan yerleri de satılmıştır. Yine tarlalar satılmıştır. Bu 73 araziyi kısım kısım açıklayıp kamuoyunu bilgilendirmesi istiyoruz. Vatandaşın talebi üzerine, konut yapabilmesi adına vatandaşın arazisinde bulunan belediyeye ait küçük alanları da 73 tane araziye dahil ediyorlar. Bu ay Belediye meclisinde yine böyle bir talep gelmiştir belediyeye. İmar komisyonuna havale etmişler. Madem satışlara karşılar, bu satışı yapmasınlar. Yine 56 adet arazi aldığımız söyleniyor, doğrudur. Satılan arazilerin değerlerini belirliyorlar. Alınan 56 arazinin değerini ‘sıfır’ olarak belirliyorlar. Bu alınan araziler Mustafa Toksöz’ün değil, Yatağan Belediyesinindir. Bu arazilerin satılacağı zaman bir değeri vardır. 56 arazinin değeri belirtilmelidir. Bir tanesini örnek verirsek, 159 dönüm sadece bir arazi aldık. Bugünkü değeri 200 milyon liradan fazladır. Bu sadece bir adet arazinin değeridir. Amaçları sadece algı olduğu için 8-10 metrekarelik parselin satılıp, alınan 56 tane arazinin değerine sıfır yazmayı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Alınan 56 arazi belediye bütçesinden alınmıştır. Bu işlemler mahalle muhtarlarımızın bilgisi dâhilinde olmuştur.” İfadelerini kullandı.

“TABELALARI SÖKSENİZ DE İNSANLAR ESERLERİYLE ANILACAK”

Mustafa Toksöz, son olarak görevi devralan Mesut Günay yönetiminin belediye çalışanlarının maaşlarını ödemediğini ve şahsi kararlarla görev değişlikleri yaptığı iddiasında bulunarak, “Ben kamuoyunu çok meşgul etmek istemiyorum. Onların da böyle yapması gerekiyor. Ama ne vizyonları, duruşları, yapışları, geldiğimiz günden beri baktığımızda ilk icraatlarının Pazar duası kaldırmak olan, yine hemen gelir gelmez Malatyalı belinde silahlı bir belediye başkan yardımcısı atayarak Yatağan’da çalışan hem memurlara hem işçilere hem tüm kamuoyuna Yatağanlıların burayı yönetemeyeceği düşüncesiyle yaptıkları atamaları halkın takdirine bırakıyoruz. Yine yaptıkları ilk icraatlar da yapılan düğün salonlarındaki tabelaları kaldırmak oldu. Biz rahmetli Haşmet Başkanın bir tek tabelasını kaldırmadık. Düğün salonlarından siz tabelalarımızı kaldırsanız da biz eserlerimizi bıraktık. Düğün salonlarını belediye bütçesiyle, vatandaşın parasıyla biz yaptık. Yine en son ilçe başkanlarımız gidip ziyaret ettiğinde işçilerle ilgili onların onurunu kırmadan, düzgün bir şekilde çalışması gerektiğini söylediklerin de “siyaseten gelen, siyaseten gider” cümlesi kullanılmıştır. Kamuoyunun önüne çıkıp “Biz herkesin belediye başkanı olacağız” diyorsun. Ama kapılar kapanınca bildiğinizi okuyorsunuz. Bunu yakın zamanda tüm halkımız görecektir. Biz hiçbir bayramda işçilerimizin, bayram ikramiyelerini, primlerini, alacaklarını bir gün geç kalmadan bütçemizin 3 misli borç olmasına rağmen işçinin paralarını bulduk. İşçinin alnının teri kurumadan o paraları ödedik. Bugün 45 gün zaman geçmiş, hala işçilerin belediyeden alacakları var. Ve onurlarını kırmayın dediğimiz işçileri farklı yerlere veriyorsunuz. Kamuoyu takdir edecektir. İnsanlar eserleriyle anılır diyoruz. Biz hizmeti Yatağan halkına yaptık. Sizlere yapmadık. Tabelaları sökseniz de insanlar eserleriyle anılacak. Söylenen yalanları kamuoyuna arz ediyoruz.” Diye belirtti.

Bu haber toplam 569 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.