Acar Ünlü, "Belediye'nin 650 milyon TL borcu var"

Acar Ünlü, "Belediye'nin 650 milyon TL borcu var"
 MUHABİR
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, göreve gelmesinin birinci ayında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir aylık çalışma sürecini değerlendiren Başkan Ünlü belediyenin mali durumu, kaçak yapılar, yol otoparkları, yat limanı, SİNPAŞ inşaatı, halk plajları, Halk A.Ş. gibi kamuoyunca merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk basın toplantısını basın mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Siteler Mahallesi’nde bir restoranda düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Acar Ünlü, yoğun bir süreç geçirdiklerini ve sokakta vatandaşları dinlemek için daha fazla zaman üreteceklerini kaydetti. Bu süreçte tebrik ziyareti için çok sayıda misafir ağırladıklarını söyleyen Ünlü, “Vatandaşın birikmiş ihtiyaçlarının olduğunu gördük ve bununla ilgili hızlı bir şekilde aksiyon almaya çalıştık. Eski belediye binasının oradaki ağacın yerinden sökülmesiyle ilgili kamuoyunda derin bir üzüntü oluştu. Biz oraya sembolik bir araç diktik. Mesaj şuydu; doğamıza çevremize sahip çıkıyoruz. Bu halkın vicdanının bir mesajıydı. O alana ne yapılması gerektiğiyle ilgili hukuki süreçleri takip ediyoruz” dedi.

650 MİLYON TL BORÇ

Belediyenin mali durumuna ilişkin bir soru üzerine Belediye’nin 650 milyon lira civarında borcu olduğunu belirten Başkan Ünlü “Biz hiçbir zaman zordayız gibi şeyleri konuşmayı uygun bulmuyoruz. Bu durumu toparlayacağız. 650 milyon TL civarında borcu var. Bunu düzeltmek için çalışıyoruz. Maliyetleri kısacağız, gelirleri arttıracağız. Geliri artırıcı ve maliyetleri azaltacak önlemlerimizi alıyoruz. İç işleyişte yeninden bir toparlanmaya gideceğiz. Belediyede yasal olarak da personel fazlamız görünüyor. Kısıtlama yapılması lazım. Gönül ister ki olmasın ama hem verimlilik, hem kanun bunu gerektiriyor. Marmaris toparlanacak, Marmaris güçlü ve önemli bölge. Tüm bu sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz” diye konuştu. “Şu anda belediye başkan yardımcısı atamayı düşünmüyorum. Öncelikle sistemi anlayacağız. İhtiyaç olduğu noktada atanabilir. Şu anda sistem kuruyoruz, süreci daha sonra değerlendireceğiz” açıklamasında bulunan Ünlü, kaçak yapıyla ilgili mücadelenin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

YOL ÜSTÜ OTOPARKLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Yol üstü otoparklarıyla da ilgili konuşan Başkan Ünlü, “Bu otoparklar Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde. İhalenin yenilenmeyeceğini biliyorum. Tamamen boş bırakılacağını düşünmüyorum. Bu da bir kaos yaratıyor. Bu sefer başka problemler çıkıyor. Bu işin doğru kontrol altında tutulması gerekiyor. İlçe belediyelerine de bırakabilir bunu da Ahmet Başkanımızla (Aras) değerlendireceğiz. Bunu önümüzdeki süreç gösterecek” dedi.

YAT LİMANI’NDA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ

Yat Limanı’nda farklı bir sürecin işleyeceğini dile getiren Başkan Ünlü şunları söyledi; “Yat limanıyla ilgili seçim sürecinde söylediğimiz gibi Marmaris Belediyesi’nin de içinde olduğu bir oluşum tarafından idare edilecek. Denizcilik A.Ş. diye bir yapı kuruluyor. Kurum tarafından burada düzenlemeler olacak. Biz Marmaris Belediyesi olarak söz sahibiyiz. Herkesin daha huzurlu memnun kalabileceği bir sistem olacak.” Halk A.Ş. ile ilgili soruyu da yanıtlayan Ünlü, “Halk A.Ş., belediyenin bir iştiraki. Bundan sonra daha fazla denetlenecek ve tam manasıyla halk için çalışacak ve öyle olması da gerekiyor. Halk market, halk kasap gibi vatandaşlarımıza ekonomik katkı sağlayacak icraatlar yapacağız” açıklamasını yaptı.

ESKİ BELEDİYE BİNASI

Eski belediye binasının yerine yapılan ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen inşaatla ilgili de konuşan Başkan Ünlü, “Belediye binasıyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Biz ihalenin iptaliyle ilgili bir tasarrufu tercih ederiz. Maddi ve manevi Marmaris’e ne faydalı olacaksa onun olmasını isteriz. Halk bize yetki verdi, ama karar sürecinde hep birlikte karar almalıyız” dedi.

SİVRİSİNEKLE MÜCADELE HIZLANDI

Halkın çok fazla şikayet ettiği sivrisinekler konusunda daha fazla çalışma yapıldığına dikkat çeken Başkan Ünlü, “Bu konuda çalışmaları hızlandırdık. İlaçlama, personel ve vatandaşın da bireysel mücadelesi çok önemli. Artık sivrisinekler ufak bir su birikintisinde üreyebiliyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha hassas ve dikkati olmalı. Sahada denetimler sıklaştı. Eğer bize spesifik şikayetler gelirse gidip alan taraması yapılıyor” dedi. Son zamanlarla sayıları artan ve şehir içinde de sık sık karşılaşılan domuzlarla ilgili de açıklama yapan Ünlü, “Domuzlar tam olarak bizim konumuz değil. Ama Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü’yle birlikte yakın zamanda daha somut bir adım atılacak. Domuzlar kedi köpek gibi evcil hayvan değil, yabani bir hayvan, tabi ki farklı içgüdülerle hareket edebilir.

SİNPAŞ’LA İLGİLİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Tartışmalara yol açan SİNPAŞ projesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Ünlü “SİNPAŞ’I hassasiyetle takip ediyoruz. Tüm süreçler halkla paylaşılacak. Biz hepimizin hakkını savunacağız. Biz Marmaris yaşayanlarının ve buraya gelen milyonlarca misafirimizin hakkını korumak zorundayız. Tabi ki bu noktada altyapı yatırımlarına ihtiyacımız var. Gelişmeleri halkımızla paylaşacağız” dedi.

Acar Ünlü seçim öncesi projeleri arasında yer alan Kreş yapımına da değinerek “Halkın böyle bir ihtiyacı olduğunun farkındayız ve kreş yapacağız. Kreş hem kadını özgürleştirir hem de kadının iş hayatına katılmasına katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.